lördag 14 januari 2017

Livet som klubbägare

Hejsan!
Nu var det ett litet tag sen sist va? Jaja i detta inlägg hade jag tänkt berätta lite hur det är att vara klubbägare.  Jag vill ge det här inlägget till alla kämpar där ute som försöker hålla sina klubbar vid liv men också till ala ni som kanske funderar på att skapa klubb och så självklart alla andra ni som bara är med i en klubb. Så men då kör vi igång då!

Vi börjar med en liten historia om hur mitt klubbliv började:
Min klubb skapades egentligen som en kompisklubb för mina två irl-vänner som spelade sso, innan hade jag bara varit med i en klubb, en klubb utan några som hälst event och ingen skrev någonsin i chatten... Jag visste alltså ingen ting om klubblivet men jag gjorde en klubb. Vi var sällan alla tre utan ibland lämmnade någon av dom och kocm tillbaka efter ett tag... Ammy, som var en av dem, bästämde sig efter ett tag att hon skulle lämmna och inte komma tillbaka om jag inte bjöd in andra också. Jag hade egentligen ingen ting emot det, jag var ganska trött på hur vi hade hållit på hitils, så jag bestämmd mig för att bjuda in andra också. Till skillnad från min gammla klubb så chattade vi här. En av de första som gick med är Candida Dragoncamp och hon är med än idag!

Hur ska man lyckas i början med sin klubb?
Ja det rätt svårt att säga... I början är det alltid jättesvårt att få medlemmar men fråga alla dina vänner tll att börja med, om de känner dig väl och är bra vänner med dig så vill de säkert gå med! För att locka andra medlmmar så kan de vara bra att kanske bjuda in nybörjare också, hälst några som kan chatta men det går bra ändå, du kan använda dem till att liksom lotsas att den är stor och aktiv, då vill fler gå med och du kan ta bort nybörjarna sen när den börjar bli lite mer aktiv.
Det var nog alla tips jag hade.

Hur jag tycker att det är att vara klubbägare:
Jag tycker oftast att det är jätteroligt! Man kan liksom styra hela klubben, man kan kontrolera så många människor, nu låter jag som en maktgalen residentkandidat i USA, ja jag skulle hällre vilja vara president där än att ha Donald Trump som president... Men nu ska vi inte prata politik! Ja men jag tycker i alla fall att det är jättekul att liksom kunna styra 50 personer bara sådär! Men ibland kan det ju bara vara jobbigt, allt kan kännas hopplöst, ingen kommer på eventen, alla bara lämmnar, men ge inte upp! Du kommer aldrig kunna få tillbaka samma klubb igen om du upplöser, du kommer bara få börja om, bara massa extra arbete, bestäm dig istället för att göra den aktiv, för vet ni va? Om ni bestämmer er för det så blir den det! Jag lovar det stämmer! Om du bara är nere och inte försöker går det bara dåligt men om man försöker så går det bra! Ibland vill jag ändå upplösa min klubb, en klubbägare kan ju inte bara lämmna och sen komma tillbaka igen, ibland när den inte är så aktiv vill jag lämmna för ett tag och testa lite andra klubbar, men, gör istället ett annat konto eller fråga en kompis om du kan låna hens konto ett litet tag eller så!

Allt du måste göra som klubbägare:
Varje vecka måste du planera den kommande veckan. Du måste se till att tiderna passar dig och gärna så många som möjligt av de andra i klubben. Du måste också se till att hitta på event som är roliga, som man vill komma på eller praktiska saker som tex. levling.
Du behöver ha någon typ av närvarolista eller liknande som visar vilka som är aktiva. Jag själv gör så att när du har varit inne och aktiv ett par gånger så blir du erfaen ryttre, mästare när du kommer på ett event och så kan du ansöka på bloggen efter att bli ridlärare. Du behöver hålla koll på att alla följer reglerna, ta hand om bråk och veta vilka du måste rensa bort om klubben blir full. En klubb tar upp väldigt mycket tid men km den tar upp FÖR mycket tid, utse någon du känner bra till delägare, hen kan hjälpa dig med mycket men absolut inte allt.

Så nu vet ni blivande klubbägare hur där att ha en klubb, men kom ihåg, tänk dig för nooga innan du skapar klubb! =D